Menu

Sint-Barbara – Herselt meer info

Sint-Barbara Uitbreiding + Renovatie Woonzorgcentrum

De uitbreiding van het woonzorgcentrum vormt een logische verlenging van de bestaande vleugel. Het ontwerp tracht in te spelen op de woonkwaliteit voor de rustoordbewoners in het bouwblok zelf, de bebouwde omgeving en de relatie tot de niet bebouwde omgeving. De gangen baden in natuurlijk licht. Dit wordt gecreëerd door een open kopse gevel, zijdelingse doorzichten en een centrale patio.

Kleinschaligheid werd bekomen door een gesegmenteerde gevellijn. Het lange volume wordt gebroken door de kamers gespiegeld boven elkaar te positioneren. Elke kamer heeft een groot raam dat uitzicht biedt op de groenbuffers. De kamers zelf hebben omwille van hun grootte de mogelijkheid tot het inrichten van een zithoek. De bewoners hebben hierdoor de keuze tot het inrichten en behouden van hun persoonlijke levenssfeer.

Voor de gevelafwerking is een genuanceerde mix van gevelstenen gekozen, gebaseerd op de parament van de serviceflats doch aangepast in functie van de aanpalende bestaande gebouwen.

De in het oog springende gevelsteen werd afgewisseld met witte gevelpanelen die de nissen in het geveloppervlak benadrukken.

bekijk alle projecten in