Menu

Kinderdagverblijf Toverbos, Merksem meer info

Kinderdagverblijf Toverbos Merksem

 

Het project omvat een totaalrenovatie van een gewezen kloostergebouw tot een nieuw kinderdagverblijf, het Toverbos, bestaande uit drie leefgroepen met bijhorende buitenspeelruimte.

De ruimtes zijn voorzien van grote ramen tot op het vloerniveau, zodat er voldoende natuurlijk daglicht binnenvalt en de kinderen een zicht hebben op de buitenwereld. Bovendien creëert de openheid aan de straatzijde de nodige doorzichten en ontstaat er een contact tussen de straat en de gebruikers.

Om een knus karakter te bekomen wordt er gebruik gemaakt van warme afwerkingsmaterialen, zoals houten eiken deurgehelen, lichte PVC vloerafwerking en multiplex accenten in de kasten.

Het thema toverbos wordt doorgetrokken in de afwerking van de kasten en de signalisatie.

Fotografie: Yoni De Mulder

 

bekijk alle projecten in