Menu

‘t Kinderpaleis – Beata meer info

Kinderdagverblijf  ‘t Kinderpaleis – Beata

Het geheel werd uitgevoerd in twee fases. De eerste fase werd in gebruik genomen in 2010. Drie jaar later kwam uiteindelijk de vraag naar een uitbreiding.

Het gebouw lijkt van de straat gezien verheven door een glazen verbindingsgang op het gelijkvloers over de volledige lengte van het perceel. De verbindingsgang zorgt voor een zekere interactie tussen de afgesloten buitenruimte en de straat. De uitbreiding vindt aansluiting met het bestaande (2010) door hetzelfde materiaalgebruik en vormentaal. Door de glazen verbindingsgang wordt er ook fysisch en functioneel één geheel gevormd.

De materialen die werden gebruikt, zijn aangepast aan de stedelijke context: blauwe hardsteen, donker genuanceerd gevelmetselwerk, aluminium buitenschrijnwerk met isolerende beglazing, en in de beglazing geïntegreerde zonwering. Functionele eisen, de belevingswaarde, de relatie binnen-buiten en de relatie tot de omgeving zijn belangrijke ontwerpcriteria geweest.

 

bekijk alle projecten in