Menu

De Spoele meer info

Woonzorgcentrum De Spoele

Het project de Spoele is een uitstekend voorbeeld van de uitwerking van onze leuze “wij maken gangen boeiend” in een stedelijke omgeving. De circulatieruimten worden zo weinig mogelijk begrensd, waardoor leven en circuleren door elkaar vloeien en gangen worden vermeden of niet gedefinieerd. Op elk plateau is de circulatie kris kras mogelijk, wat de beleving en de huiselijkheid moet bevorderen.

Een grote compactheid werd opgelegd door de beperkte grond oppervlakte, de budgettaire beperkingen en vooral de wens om zo duurzaam mogelijk te bouwen. Door een centrale patio te voorzien, ontstaan boeiende circulatieruimten en worden de donkere binnenruimten vermeden. Het is ook een herkenningspunt en een plek waar de buitenwereld samensmelt met de eigen leefomgeving.

bekijk alle projecten in