Menu

Craeyenhof meer info

Woonzorgcentrum Craeyenhof

Het concept van woonzorgcentrum Craeyenhof verzoent compactheid en openheid door de werken rond een “opengebroken” blok. De compactheid draagt bij tot korte loopafstanden, de openheid draagt bij tot de leefbaarheid en de belevingswaarde.

Op de verdiepingen worden de opsplitsbare leefgroepen ondergebracht. De semi-publieke functies worden op de gelijkvloerse verdiepingen aan de straatzijde voorzien. Deze laag wordt zo transparant mogelijk gemaakt om de binnen-buiten relatie te optimaliseren, om met een uitnodigend gebaar zich te integreren in de omgeving.

Op stedenbouwkundig niveau vormt het gebouw de overgang tussen de gesloten straatgevels in de Kloosterstraat richting centrum en de open bebouwing in de andere richting. Deze open zijde kan ingevuld worden als tuin of park maar kan ook dienen om eventueel verbindingen te maken met de naastliggende nog te ontwikkelen zone.

 

bekijk alle projecten in