Menu

AZ Monica meer info

AZ Monica

De campus AZ Monica heeft een beperkte oppervlakte en ligt aan een kruispunt van twee drukke straten. Daarom werd er gekozen om eerder gesloten volumes langs deze wegen te plaatsen en de patiëntenkamers te richten naar het groen en de binnentuin. De bakstenen gevel vormt een verrassende sculptuur in het straatbeeld en doorbreekt de heersende banaliteit. Deze elegante geslotenheid staat in contrast met de verrassend lichte patio in het epicentrum van het ziekenhuis. Hier bevinden zich de liften, de inkombalie, het restaurant en het knooppunt van alle ambulante circulatie. Van hieruit is het ziekenhuis leesbaar en krijgt het een heldere structuur.

De dynamische directie wil zich verder profileren op het acute en ambulante platform, en legt een ambitieus programma voor dat op de beperkte grondoppervlakte dient te worden gerealiseerd. Met het masterplan zal tegelijk een omkaderend geheel gerealiseerd worden met logische circulatiepatronen voor het hele ziekenhuis, en de nodige flexibiliteit voor wijzigingen en uitbreidingen.

 

bekijk alle projecten in