Menu

De Zonnesteen meer info

Woonzorgcentrum De Zonnesteen Zemst

De Zonnesteen, het nieuwe woonzorgcentrum te Zemst, bevindt zich op een driehoekig terrein ontsloten door  de Leopoldstraat en de Brusselsesteenweg. Het L vormig volume vervolledigt het straatbeeld in de Leopoldstraat, maar laat in de Brusselsesteenweg voldoende ruimte voor een groene tuin en staat zo ook in evenwicht met de bestaande meesterwoning. Transparantie en doorwaadbaarheid zijn sterke punten in het concept. Zo worden er op het terrein twee doorgangen voorzien die de twee straten met elkaar verbinden en is de tuin vanuit meerdere perspectieven zichtbaar door te werken met transparante volumes.

Het gelijkvloers biedt plaats aan de algemene functies, waaronder administratie en cafetaria, en 2 afdelingen van het woonzorgcentrum. De kelder wordt vooral ingevuld met dienstlokalen maar heeft ook een kwalitatieve publieke zone. De verdiepingen worden verder ingevuld door 2 afdelingen en 18 serviceflats.

De bestaande meesterwoning wordt zowel binnen als buiten volledig gerenoveerd zodat ze in haar oude glorie hersteld wordt.

 

bekijk alle projecten in ,