Menu

Uitbreiding van De Augustientjes afgerond meer info

Kinderdagverblijf De Augustientjes

In november 2017 werd het kinderdagverblijf ‘De Augustientjes’ te Geel, met 75 plaatsen uitgebreid. Op het gelijkvloers ontstaat een leefgroep met zorgruimte, verbonden met het bestaande gebouw waar de slaapruimtes zijn gesitueerd. De eerste verdieping omvat een volledige leefgroep met de nodige verzorging-, slaap- en speelruimten. De kasten in zorg- en speelruimten zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de noden van de jonge doelgroep en hun verzorgers. In tegenstelling tot het bestaande gebouw, waar de gevel eerder eclectisch aanvoelt door het gebruik van de vele materialen en vormen, wordt voor de uitbreiding slechts één van de bestaande gevelmaterialen gekozen, namelijk de gevelpan, die het nieuwe volume bekleedt. Hierdoor vormt de uitbreiding een duidelijke breuk met het bestaande, doch refereert ernaar qua materiaal- en kleurkeuze.