Menu

Project ‘De Gerda’ geopend! meer info

‘Den Aftrap’ is gegeven!

Onlangs verhuisden de bewoners van woonzorgcentrum Ter Wilgen naar hun nieuwe verblijfsplaats op de vroegere ‘Gerda’ voetbalvelden in Sint-Niklaas. Naar aanleiding van de locatie, kreeg het dienstencentrum de naam ‘Den Aftrap’, waarna ook het bestuur van OCMW Sint-Niklaas letterlijk de aftrap gaf. Het nieuw woonzorgcentrum telt 120 kamers, verdeeld over drie vierkante blokken die aan elkaar zijn geschakeld door middel van verpleegposten. Op die manier kan het personeel vanuit de scharnierpunten telkens op korte tijd assisteren, en worden de afdelingen verdeeld in kleinere, huiselijke sferen. In het midden van elk blok is er telkens een spiraalvormige patio die de verdiepingen visueel met elkaar verbindt, en een overvloed aan daglicht toereikt. In het derde blok is er een lokaal dienstencentrum ondergebracht met cafetaria, kapsalon, bad- en douchekamer, kine, en wassalon, alsook een administratief gedeelte met burelen, vergaderzalen en polyvalente ruimtes. Speciaal aan WZC Gerda zijn zonder twijfel de ronde sanitaire cellen. Door de ‘verloren’ buitenhoek van de traditionele sanitaire cellen hoek in een kwartcirkel uit te werken, kunnen ze volledig worden opengezet. Hierdoor neemt de leefruimte met 8% toe en wordt de verzorging van de bewoners aanzienlijk vergemakkelijkt. De sanitaire cellen zijn helemaal naadloos uit volkunststof vervaardigd.

Meer informatie over het project vindt u hier.